За мен

Вие сте тук

Boris Stoilov
д-р Борис Стоилов

Здравейте,

Ще се опитам с няколко реда да ви разкажа за себе си и най-вече за моето професионално развитие.

Роден съм в гр. Пловдив през 1981г. в тогавашното АГ отделение на Първа Градска Болница, понастоящем МБАЛ “Св. Мина“ ЕООД. Завърших Гимназия с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий“ с усилено изучаване на английски език. Като мечта от детството ми беше да стана лекар повлиян силно от моят дядо – д-р Борис Кръстев, който за мен беше най-добрия човек, който съм познавал. Той беше детски ревмо-кардиолог, по думите на много лекари , с които е работил - невероятен специалист.  Дядо ми е бил началник на Детско отделение в Първа Градска Болница.  Страхотно впечатление ми правеше колко хора го спираха по улиците, възхищаваха му се и му благодаряха за неговата помощ. Дядо ми беше изключително интелигентен, възпитан и ерудиран човек, той четеше по няколко книги на седмица до края.

Благодаря ти деде за това че си ме отгледал, възпитал и  помагал във всеки един момент!

 Ето защо и станах лекар. Завърших медицина в Медицински Университет  гр. Пловдив 2005г. Поради няколкото нулеви години за специализация бях доброволец в кардиохирургията в УМБАЛ „Св. Георги “ЕАД, служих в казармата, работих като медицински представител за кратко, работих и в център по неотложна помощ.

 Следващата стъпка от кариерата ми беше най-важната и се радвам, че я направих.  Исках да работя в акушер-гинекологично отделение на всяка цена, въпреки че все още не се знаеше кога ще мога да се зачисля за специализация. Ето защо отидох в АГ отделението на МБАЛ “Св. Мина“ ЕООД и помолих д-р Дренски да работя като доброволец. Той се съгласи и така започна моя професионален път на акушер-гинеколог на най-женския празник 8-ми март 2007 г.  Скоро след това д-р Дренски стана мой ментор, учител, а даже и приятел. Той и леля ми д-р Елена Кръстева бяха хората, които ме учеха, напътстваха, подкрепяха, коригираха. Те биха моите учители! Направиха всичко да ми предадат техния огромен професионален и личностен опит! От първия ми работен ден с тях те ми държаха ръцете и аз знам и мога благодарение на тях!

 Поради стечение на обстоятелствата започнах да работя във Великобритания от пролетта на 2009 г. От тогава съм регистриран в Британската съсловна организация на лекарите GMC и съм минавал поредица от обучения и одити  ежегодно.

 През 2010 г. завърших магистратура по „Бизнес администрация със специалност здравен мениджмънт“ в Университет по Национално и Световно Стопанство гр. София.

 Специализацията ми по Акушерство и Гинекология започнах есента на 2009 г. в МУ Пловдив и база за практично обучение АГ клиника  на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД. Първоначално под ръководство на проф. Милчев, а след 2011 г. под ръководството на проф. Пехливанов. Положих успешно от първи път държавен изпит и от 01.01.2014 г. съм специалист по Акушерство и Гинекология.

 От 2011 г. до 2014 г. работих в СБАЛАГ „Селена“ ООД гр. Пловдив.

 Според менза акушер-гинеколог, който  води женска консултация е необходимо много високо ниво на компетентност и задълбочени знания в областта на феталната медицина. Това беше повода да замина за Лондон, Великобритания и да субспециализирам Фетална Медицина под ръководството на „бащата“ на тази специалност в света, а именно Професор Кипрус Николайдес. Обучението ми продължи 2 години и няколко месеца от 2014 г. до 2016 г. и беше на много високо обороти, изключително натоварено, но с високи резултати. Обучението ми се проведе основно в Kings College Hospital, но също и в University College London Hospital, Medway Hospital  и Southend University Hospital.  Въпреки всички трудности и перипетии, през които минах това е безценен опит и познания, които получих. Работил съм с най-добрите специалисти в света във Феталната Медицина и това издигна професионалното ми развитие изключително много.

 Аз все още уча, търся, намирам,  не намирам отговори и се стремя към усъвършенстване... Дано успявам!?