Д-р Борис Стоилов

Здравейте,
Ще се опитам с няколко реда да ви разкажа за себе си и най-вече за моето професионално развитие.
Д-р Борис Стоилов
Акушер-гинеколог, консултант по Фетална медицина
Роден съм в гр. Пловдив през 1981г. в тогавашното АГ отделение на Първа градска болница, понастоящем МБАЛ “Св. Мина“. Завърших гимназия с хуманитарен профил „Св. св. Кирил и Методий“, с усилено изучаване на английски език. Като мечта от детството ми беше да стана лекар, силно повлиян от моя дядо, д-р Борис Кръстев, който за мен беше най-добрият човек, който съм познавал. Той беше детски ревмо-кардиолог и по думите на много лекари, с които е работил, е бил невероятен специалист. Дядо ми е бил началник на Детско отделение в Първа градска болница. Страхотно впечатление ми правеше колко хора го спираха по улиците, възхищаваха му се и му благодаряха за неговата помощ. Той беше изключително интелигентен, възпитан и ерудиран човек, който четеше по няколко книги на седмица до края на живота си. Благодаря ти, деде, за това че си ме отгледал, възпитал и помагал във всеки един момент!
Следващата стъпка от кариерата ми беше най-важната и се радвам, че я направих. Исках да работя в акушер-гинекологично отделение на всяка цена, въпреки че все още не се знаеше кога ще мога да се зачисля за специализация.
Ето защо отидох в АГ отделението на МБАЛ “Св. Мина“ и помолих д-р Дренски да работя като доброволец.

Поради стечение на обстоятелствата започнах да работя във Великобритания от пролетта на 2009 г. От тогава съм регистриран в Британската съсловна организация на лекарите GMC и съм минавал поредица от обучения и одити ежегодно. През 2010 г. завърших магистратура по „Бизнес администрация със специалност здравен мениджмънт“ в УНСС, гр. София.
Специализацията ми по акушерство и гинекология започнах есента на 2009 г. в МУ- Пловдив и като база за практично обучение в АГ клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ . Първоначално под ръководство на проф. Милчев, а след 2011 г. под ръководството на проф. Пехливанов. Положих успешно от първи път държавен изпит и от 01.01.2014 г. съм специалист по акушерство и гинекология. От 2011 г. до 2014 г. работих в СБАЛАГ „Селена“ ООД гр. Пловдив.

Според мен за акушер-гинеколог, който води женска консултация, е необходимо много високо ниво на компетентност и задълбочени знания в областта на феталната медицина. Това беше повода да замина за Лондон, Великобритания и да субспециализирам фетална медицина под ръководството на „бащата“ на тази специалност в света, а именно професор Кипрус Николайдес. Обучението ми продължи 2 години и няколко месеца от 2014 г. до 2016 г. и беше на много високо обороти, изключително натоварено, но с високи резултати. Обучението ми се проведе основно в Kings College Hospital, но също и в University College London Hospital, Medway Hospital и Southend University Hospital. Въпреки всички трудности и перипетии, през които минах това е безценен опит и познания, които получих. Работил съм с най-добрите специалисти в света в областта на феталната медицина и това издигна професионалното ми развитие изключително много.
Аз все още уча, търся, намирам, не намирам отговори и се стремя към усъвършенстване... Дано успявам!?

Свържете се с нас

Имате въпроси? Не се притеснявайте да се свържете с нас с някой от изброените начини.

Телефони за връзка

0879 222 7110876 222 711

Email

info@pregnancy.bg

Запишете час онлайн

Натиснете тук, за да запазите своя час.

Дипломи и сертификати

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram