Д-р Полина Захариева

Акушер-гинеколог

Д-р Полина Захариева е родена в гр. Пловдив в семейство на лекари. Завършва с отличие медицина в МУ-Пловдив през 2015г. От 2019г. придобива специалност по акушерство и гинекология, а от 2018г. е асистент към Медицински университет- Пловдив.

По време на следването си тя практикува в реномирани университетски клиники във Вюрцбург, Германия, както и в Цюрих, Швейцария, а по-късно участва в редица курсове и лекции за следдипломно обучение. Работейки в чужбина и в България, с видни специалисти в областта на акушерството и гинекологията, тя не само научава много, но и решава да взаимства модела на взаимоотношение между лекар и пациент. Споделя, че достъпното обяснение на сложните медицински термини е в основата на взаимното доверие и успешното лечение.

Определя акушерството и гинекологията като стресова и отговорна професия, тъй като лекарят се грижи не за един, а двама пациенти. Отчита положително факта, че технологичният напредък в сферата на медицината е довел до осъвременяване и ранна диагностика на различни патологични състояния на майката и плода.

Д-р Захариева работи в Отделение по патологична бременност в Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Св. Георги“, гр. Пловдив.

В Центъра по Майчино-Фетална Медицина тя извършва консултации и проследяване на бременни по НЗОК. Предмет на неин интерес е акушерството с фокус високорискова бременност (многоплодна бременност, бременни с придружаващи заболявания).

Свържете се с нас

Имате въпроси? Не се притеснявайте да се свържете с нас с някой от изброените начини.

Телефони за връзка

0879 222 7110876 222 711

Email

info@pregnancy.bg

Запишете час онлайн

Натиснете тук, за да запазите своя час.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram